用戶名
密 碼
< id="b" onMouseOver="this.stop()" onMouseOut="this.start()" direction="left" behavior="scroll" scrollamount="10" scrolldelay="200" width="630" >★2012年秋季全國外貿跟單員、全國外貿會計、國際貿易業務員、高級國際商務秘書、國際商務單證、商務英語一級考試正在報名請谘詢0371- 63576033 65228120誠招各地市培訓認證單位合作!13939050987■我公司常年舉辦"進出口實務操作"、"出口退稅與稅務籌劃"、國際結算與外匯核銷"、外貿會計實務、報關實務培訓班 歡迎谘詢!電話:0371-65228120 63576033
  【認證項目】  
  助理經營管理師
  外貿跟單員考試
  人力資源管理師
  外貿會計師
  商務英語等級考試(初級)(認證
  國際商務英語等級考試認證標準-
  外貿會計(認證代碼:034)
  【就業指南】  
  大學生見習期間 每人每月可領取
  我考點華豫學院考區外經貿從業考
  選派優秀獲證學員帶薪赴美實習通
  組建全國外貿會計考試工作委員會
  鄭州agin games被中國對外貿易經濟合作
  找得早不一定找得好!求職麵試要
  心態與激勵培訓大綱
  【友情連接】  
  全國外貿單證員崗位專業培訓考試中心
  全國跨境電子商務專業技能培訓考試網
  中商技師協會
  注冊管理會計師官網
  中國商業培訓認證網
  中國商業協會
  全國外經貿考試中心
  全國外貿會計考試中心
  全國涉外會計崗位考試中心
  福步外貿論壇
內容瀏覽  
2012年12月國際商務英語等級考試(中級)試卷及答案
來源[鄭州agin games] 發布時間[2013-3-26] 瀏覽次數[0]
 

全國外經貿從業人員考試

國際商務英語等級考試(中級)試卷

201212

題目序號

總分

核分人

應得分數

20

40

20

20

100

實際得分

得分

評卷人

複核人

Ⅰ.Listening: 20%(聽力,20分)

Section A 

Directions: Listen carefully and fill in the blanks with the words or phrases youve heard. 

Payment plays a very important                    in international trade. It is much more complicated than that in domestic trade. No export                    can be said to be successful until payment has been                    for the goods delivered overseas. If payment is not ensured, then all will be meaningless. Therefore, it is vitally important to ensure payment in a sound way. Among many                   of payment in international tradethere are three basic ones which are commonly used: remittance,                   and letter of credit.

Section 

Directions: Listen to the tape and translate the sentences into Chinese. 

1.                                                                            .

2.                                                                            .

3.                                                                            .

4.                                                                            .

5.                                                                            .

Section C

Directions: In this part, you will hear 5 short conversations between two speakers. At the end of each conversation, there will be a question about what was said. After you hear a conversation and question about it, read the four choices in your paper and decide which is the correct answer to the question you have heard. 

(    )1. A. in the office.

B. over the phones.

C. in the street.

D. aa trade fair.

(    )2. A. teacher and student.

B. driver and passenger.

C. lawyer and client.

D. seller and buyer.

(    )3. A. No discount.

B. 15%.

C. 5%.

D. 50%.

(    )4. A. $ 50.

B. $ 30.

C. $ 15.

D. $ 13.

(    )5. A. To look for the manager.      

B. To give the manager a call.

C. To write to the manager.      

D. To give the manager a message.

得分

評卷人

複核人

IIReading & Comprehension: 40%閱讀理解,40分)

Section A

Directions: There are ten incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE that best completes the sentence. Then write down the right answer in the brackets for each sentence. This section totals 10 points, one point for each sentence.

(    )1. Thank you for the      order of December 12 for 1,000 shirts.

A. captioned      B. captioning      C. to caption     D. caption

(    )2. We have received the documents and taken      of the above order which arrived 

at Shanghai on the S.S. Dashun.

A. shipment      B. consignment     C. lot          D. delivery

(    )3. An L/C should be established in our favor      by documentary draft at sixty days’ sight.

          Aavailable      Bpayment        Cpaying        Dpaid

(    )4. If you can      us a 5% discount, we shall give you our initial order amounting to US$ 15,000.

A. provide       B. warranty        C. guarantee      D. grant

(    )5. In our fax of November 8, we made      clear that shipment is to be effected in December.

A. you          B. them           C. that           D. it

(    )6. We can supply these items      very favorable terms.

A. on           B. for             C. by            D. to

(    )7. We assure our customers      delivery within 30 days after receipt of the L/C. 

A. about         Bat              C. of            D. with

(    )8. Shipment is to be made during October to December      three equal lots.

A. in            B. at              C. by            D. on

(    )9.      we are appreciating the good quality of your black tea, we regret that your price appears to be on the high side. 

A. While         B. When           C. As            D. But

(    )10. The goods will be packed in cartons innerlined with      materials.

A. water-proved      B. water-protected      C. water-proof     D. water-tight

Section B

Directions: There are ten blanks in the following letter. You are required to choose the best one from the given four choices marked A, B, C, and D. Then write down the correct answer in the brackets. This section totals 10 points, one point for each blank.

Dear Mr. Lee 

We would like to place an order   1   500 Irina 262 printers at your price of US$300 each, CIF Lagos, for   2   during July/August.

This is a big order   3   US$150,000 and, since we have only moderate cash reserves, tying   4   funds for three or four months would cause problems for us.

  5   we would like to pay for this order   6   a 30 days L/C. 

We   7   the support you have given us in the past and would be very grateful if you could   8   this favor to us this time

If you agree   9   the above, please send us your contractupon receipt of which we will   10   the relevant L/C.

Yours sincerely

Tony Smith
Purchase Manger

(    )1.A. on               B. for             C. at               D. of

(    )2.A. consignment       B. shipment        C. purchase         D. insurance

(    )3.A. involving          B. involved        C. involvement      D. involves

(    )4.A. down             B. up             C. out              D. off

(    )5.A. But               B. Yet            C. So              D. As

(    )6.A. at                B. of             C. in               D. by

(    )7.A. understand         B. grate          C. appreciate         D. thank

(    )8.A. extend            B. expand         C. enlarge           D. stretch 

(    )9.A. with              B. on             C. to               D. by

(    )10.A. establish          B. draw           C. recommend       D. amend

Section C

Directions: There are two passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statementsFor each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice. Then write down the correct answer in the brackets for each question or statement. This section totals 20 points, two points for each question.

Passage One

Economic "globalization" is a historical process, the result of human innovation and technological progress. It refers to the increasing integration of economies around the world, particularly through trade and financial flows. The term sometimes also refers to the movement of people (labor) and knowledge (technology) across international borders. There are also broader cultural, political and environmental dimensions of globalization that are not covered here.

At its most basic, there is nothing mysterious about globalization. The term has come into common usage since the 1980s, reflecting technological advances that have made it easier and quicker to complete international transactions—both trade and financial flows. It refers to an extension beyond national borders of the same market forces that have operated for centuries at all levels of human economic activity-village markets, urban industries, or financial centers. 

Markets promote efficiency through competition and the division of labor-the specialization that allows people and economies to focus on what they do best. Global markets offer greater opportunity for people to tap into more and larger markets around the world. It means that they can have access to more capital flows, technology, cheaper imports, and larger export markets. But markets do not necessarily ensure that the benefits of increased efficiency are shared by all. Countries must be prepared to embrace the policies needed, and in the case of the poorest countries may need the support of the international community as they do so.

(    )1. Globalization is ______.

A. a novelty in recent years

B. mysterious as it hasnt been well known by the majority of people

C. not new to people

D. a historical event 

(    )2. Globalization refers to______.

A. the increasing integration of economies around the world

B. the movement of people (labor) and knowledge (technology) across international borders

C. an extension beyond national borders of the market forces

D. all of the above

(    )3. When did the term globalization first come into usage? 

A. since 1990s.   

B. since the 1980s.

C. since 1970s.   

D. since 2000s.

(    )4. What are the benefits of globalization? 

A. increased efficiency of the market.

B. cheaper imports. 

C. larger markets.

D. all of the above.

(    )5. Which of the following is not true? 

A. All the countries will share the same benefits from globalization.

B. Globalization makes it easier and quicker to complete international transactions.

C. Countries must take active measures to embrace globalization.

D. The benefits of increased efficiency will not be shared by all the countries.

Passage Two

1  Flexible working, often through a job share, is pushing its way up corporate agendas as a way to attract and retain staff in the unceasing ‘war for talent’. More than 90 percent of job shares are women, and most of them have childcare responsibilities. The industries keenest on job shares include banking and finance, IT and public services. A recent report from Incomes Data Services says the number of workers in job shares has doubled to about 200,000 in ten years. Management jobs are now being shared, whereas formerly only occupations such as nursing and secretarial work featured.

2  Angela Baron, adviser (employee resources) at the Chartered Institute of Personnel and Development, believes all jobs can be shared, up to the highest level. She says: “After all, hospital nurses and doctors make life-affecting decisions based on handed-over information. What is more important than that?

3  Most employers who allow job shares like them. Staff are more motivated because they can work the hours that suit them. There is less absenteeism, staff working half-weeks are often fresher, and two workers on the same job can be more creative. Ms Baron says: “When there’s a tricky problem, you actually have two brains instead of one.” One disadvantage for employers is potential difficulty finding a replacement if a job-share partner leaves. Extra training and equipment may also be necessary.

4  Workers like job sharing because it allows them to keep a firmer footing on the job ladder, when, for example, returning from maternity leave. There is, however, no blanket legal obligation on an employer to offer a job share or part-time working. If management opposes the creation of a job share, there may be no easy way to secure it. It is often easier in areas with a history of job sharing. They are far more prevalsent in the public sector, for example. If your company has a flexible working culture, you are more likely to achieve a job share. Most shares operate on a 50/50 basis, with one partner working from Monday to Wednesday and the other from Wednesday to Friday.

5  The key to a successful job share is a compatible and trusting relationship with your partner, underpinned by a satisfactory contract. If you hoard and play power games with information, this sort of arrangement is unsuitable. Individuals need to be organized and good communicators. Sue Monk, chief executive of flexible workers’ charity Families at Work, and a job sharer herself, says: “You’ve got to be prepared to put in extra effort to make it work. For example, if you’re busy, you may need to put in a phones call in the evening. You have to be very responsible. It’s easy to leave things for someone else to do.”                      

(    )6. Job sharing is ______.

         A. more common among men than women

          B. a form of flexible working

          C. not often found in the public sector

          D. only found in hospitals

(    )7. In Paragraph 2, the statement Nurses and doctors make life-affecting decisions based on handed-over information. means that they make decisions based on information that ______.

          A. they get from somewhere else

          B. they get from each other

          C. is out of date

          D. is of no use

(    )8. In Paragraph 3, the statement Staff working half-weeks are often fresher. means that the employees who only work half-weeks ______.

A. have only just started in the company

          B. are more enthusiastic

          C. are less tired

D. are motivated

(    )9. In Paragraph 3, the statement When theres a tricky problem you actually have two brains instead of one. means that ______.

          A. its easier for two people to solve problems than one

          B. tricky problems can only be solved by two intelligent people

          C. when someone has a tricky problem, they use twice their normal intelligence to solve it

          D. those with two brains are more intelligent

(    )10. According to the writer, which of the following is the right heading for Paragraph 5? _______.

          A. Advantages and disadvantages of job sharing

          B. The increasing popularity of job sharing

          C. The influence of job sharing on the company

          D. The secret of successful job sharing

得分

評卷人

複核人

IIIBusiness Translation: 20%(商務翻譯,20分)

Section A

Directions: There are ten terms in this section. Translate the English terms or phrases into Chinese and the Chinese terms or phrases into English. Then write down the translation on the paper. This section totals 10 points, one point for each term.

1sales literature                                 2sample cutting         

3Letter of Intent                                 4size assortment

5collecting bank                                 6議付行                 

7單獨海損                                     8麻袋             

 

9船期表                                       10索款通知書

Section B

Directions: Translate the following five Chinese sentences into English. Then write down the translation on the paper. This part totals 10 points, two points for each sentence.

1報價時,請說明你方付款條件和交貨時間。

2請放心,agin games將準時運交訂單訂貨。

3請加速開出信用證,以便順利執行訂單。

4agin games將安排適合海洋運輸的集裝箱裝運。

5對於交付劣質貨物一事agin games表示歉意。

得分

評卷人

複核人

IVBusiness Writing: 20%商函寫作,20分)

Directions: In this section, you are required to write an English letter in the full correct layout based on the information given below. Then write down the letter on the paper. This section totals 20 points.

1.對方公司名稱和地址Eastern Trading Co. Ltd.

 85 Mat Street Jakarta, Indonesia

收件人姓名和頭銜:Tog Subbaraman, Export Manager

2.寫信日期:2012年12月1日

3.告知對方你方已收到貨運單據,並且提取了由昨日駛抵香港的“雅加達”號輪運來的貨。

4.核對貨物時你方發現雖然在裝箱單和發票上都寫著第8號紙板箱裏裝有24,000支“香蕉”牌鋼筆,但是裏麵隻有15,000支。

5.你方急需全部貨物,以供應你方的三個大客戶,所以要求對方必須盡快通過班機將另9,000支鋼筆發運過來。

6.警告對方這已是過去一年中對方第三次少裝你方的訂貨。如果再發生此類事情,你方將被迫另找供應商。

7.寫信人為 Dave Wong  Import Manager

公司名稱和地址:New Times Trading Co. Ltd.

180 Harbour Road, Wanchai, Hong Kong, China

國際商務英語等級考試(中級)參考答案

(考試編號:201202)

Ⅰ.Listening: 20%(聽力,20分)

Section A(每小題1分,共5)

1. role         2. transaction         3. effected         4. modes         5. collection

Section B (每小題2分,共10)

1. agin games保留索賠的權利。

2. 你能告訴我可供出口的主要品種嗎?

3. 你認為我方的agin games在你方市場上有銷路嗎?

4. 數量大些,我方可以安排分批裝運。

5. 我提議為agin games的友誼與合作幹杯!

Section C (每小題1分,共5)

1. B     2. D     3. A     4. B     5. D

IIReading & Comprehension: 40%閱讀理解,40分)

Section A(每小題1分,共10)

1. A     2. D     3. A     4. D     5. D     6. A     7. C     8. A     9. A    10. C

Section B (每小題1分,共10)

1. B     2. B     3. A     4. B     5. C     6. D     7. C     8. A     9. C    10. A

Section C (每小題2分,共20)

1. C     2. D     3. B     4. D     5. A     6. B     7. B     8. C     9. A    10. D 

IIIBusiness Translation20%(商務翻譯,20分)

Section A (每小題1分,共10)

1促銷資料                   2剪樣               3意向書       

4尺碼搭配                   5托收行             6. negotiating bank  

7particular average          8gunny bag        9sailing schedule

10.debit note 

Section B(每小題2分,共10)

1. When quoting, please state your terms of payment and the time of delivery..

2 . Please be assured that the order will be punctually fulfilled.

3. Please expedite the L/C so that we can execute the order smoothly.

4. We are arranging for the goods to be packed in seaworthy containers.

5. We must apologize for sending you goods of inferior quality.

IVBusiness Writing20% (商函寫作,20分)

New Times Trading Co. Ltd.

180 Harbour Road, Wanchai, Hong Kong, China    (1)

1 December 2012   (1)

Mr. Tog Subbaraman

Export Manager

Eastern Trading Co. Ltd.

85 Mat Street Jakarta

Indonesia     (1)

Dear Mr. Subbaraman    (1)

We have received the documents and taken delivery of the consignment which arrived at Hong Kong yesterday on the MV Jakarta.    (3)

When checking the goods we found that carton 8 contained only 15,000 Banana pens, although 24,000 had been entered on both the packing list and the invoice.   (3)

The full consignment is urgently required to complete orders from three of our major customers so it is absolutely essential that you send the additional 9,000 pens on the earliest possible flight from Jakarta.  (4)

This is the third time in the last twelve months that you have short-shipped one of our orders. If there is any further repetition of this, we will be forced to look for an alternative supplier.   (4)

Sincerely yours   (1)

Dave Wong   

Import Manager    (1)

  [打印本頁][·關閉本頁]
CopyRight 鄭州agin games企業管理谘詢有限公司 
電話:0371-63576033/13939050987/17603880538
地址:鄭州市文化路17號皮革大廈802室
電子信箱:zzshuren@163.com  999 訪問次數: